7 min read

Cum să te porți când ai de-a face cu o vedetă

Cum să te porți cu o vedetă dacă vrei să ai respect de sine

În general, majoritatea oamenilor nu au în mod real de-a face cu vedetele lumii în care trăim. Doar au impresia că au de-a face cu acestea când consumă “emanațiile” vedetei în cauză.

Ce sunt emanațiile acestea despre care vorbesc?

Depinde.

Poate fi vorba despre emisiunile în care vedeta în cauză este star sau participant obișnuit.

Filmele în care vedeta joacă.

Concertele pe care vedeta le susține.

Sporturile pe care vedeta le practică.

Etc.

Mulți oameni se simt aproape de respectiva vedetă când consumă aceste emanații, iar vedeta de obicei ușurează această practică prin faptul că-și declară dragostea față de fanii săi și le mulțumește pentru susținere.

Desigur, fanii se închină vedetei, iar vedeta se-nchină din vorbe fanilor. Nuanța aici fiind că vedeta are identitate, e o persoană în sine, iar fanii sunt o masă de persoane, fără altă caracteristică evidentă decât aceea că sunt fanii vedetei respective.

Uneori însă, se poate întâmpla ca un fan să ajungă să interacționeze cu o vedetă și dincolo de consumul emanațiilor acesteia.

Ori pentru că dezvoltarea tehnologiei poate aduce oamenii în contact virtual, ori pentru că pur și simplu soarta face ca-n cine știe ce împrejurare ca “oamenii obișnuiți” să întâlnească “vedete”.

Ce sunt de fapt vedetele

Statul de vedetă este exclusiv legat de notorietatea respectivei persone la un moment dat. Nicio altă calitate nu este esențială în ceea ce privește obținerea acestui statut.

Prin urmare, de asta în categoria vedetă intră și președintele României, dar și o actriță de filme pentru adulți. Uneori, în funcție de activitățile tale de zi cu zi, actrița de filme porno este mai vedetă decât președintele țării.

Deci statutul de vedetă nu are absolut nicio legătură cu cât de respectabilă este vedeta în cauză sau cu cât de respectabilă este munca sa / sursa sa de notorietate.

Uneori, vedetele sunt personaje respectabile, alteori nu. Repet, notorietatea este singura calitate obligatorie pentru o vedetă.

Ce sunt de fapt oamenii obișnuiți

În contextul interacțiunii cu vedetele, oamenii obișnuiți sunt acei oameni care au impresia că o vedetă reprezintă ceva special doar pentru că persoana în cauză e cunoscută.

Cunoscută de la TV, din mediul online, din presă, din cărți, de oriunde.

Mai mult, oamenii obișnuiți au tendința de-a echivala această notorietate a oricărei vedete cu calități suplimentare pe care persoana în cauză le poate avea sau nu.

Deci în contextul interacțiunii cu diverse vedete, oamenii obișnuiți sunt oamenii care aleg orbește să fie proști. Textul de față are scopul de-a te feri de tendința de-a fi prost în relație cu oamenii a căror calitate majoră este că sunt cunoscuți sau de-a fi prost în general.

Deci te ferește de tendința de-a fi om obișnuit în interacțiune cu starurile lumii în care trăim.

De ce oamenii obișnuiți au tendința de-a fi proști în interacțiunea cu celebritățile

Lucrurile sunt destul de simple.

De-a lungul istoriei rasei umane, notorietatea a fost un factor determinat de valoarea individului. Adică Groh din tribul Trah putea fi faimos doar din rațiuni importante pentru acele vremuri.

De exemplu, era un vânător atât de bun încât toate triburile dintr-o anumită vale știau că dacă iese el la vânătoare riscă să nu mai apuce nimic.

Și cum mâncarea echivala cu supraviețuirea, atunci abilitățile de vânător ale lui Groh îl făceau să fie o vedetă.

Sau poate nu era un vânător foarte bun, dar era un luptător excepțional, iar toată lumea din zonă știa asta pentru a nu intra în conflict cu el.

Notorietatea lui Groh îi ajuta pe ceilalți să se țină la distanță, să se poarte cu respect și să-și salveze astfel poate viața.

Cel mai probabil, în ciuda faptului că prostituția este considerată o meserie de început pentru rasa umană, faptul că o femeie era furtăcioasă nu reprezenta un factor de notorietate.

Pe de o parte pentru că accesul la sex ținea cont ca și-n ziua de azi de ierarhiile valorice ale bărbaților - deci tot Groh se bucura de privilegiul notorietății sale, iar pe de alta pentru că a fi disponibil sexual a devenit ceva valoros doar în lumea modernă, când există o masă suficient de mare de blegi care să se mulțumească cu obținerea virtuală a acelei disponibilități.

Pe scurt, de oameni care se uită, dar nu pun vreodată mâna decât pe ei înșiși.

În fine, ideea este că tendința oamenilor obișnuiți de-a cădea în admirație când vine vorba de celebrități ține de echivalarea primitivă a notorietății cu valoarea individului.

Normal, această tendință a fost super alimentată cultural astfel încât omul obișnuit să nu mai vadă că-n spatele notorietății poate să nu existe vreo urmă de valoare și că vedeta pe care el o slăvește nu e decât un amabalaj care-i scoate bani din buzunar direct sau indirect.

Cum ar trebui să te comporți în interacțiune cu o vedetă dacă ai sau vrei să ai respect de sine

Acest text este doar pentru abonații plătitori