Cum să-ți sfidezi slăbiciunile în loc să te predai lor ca un lache flaușat
Nu vei întâlni vreodată un bărbat care să se plângă că are prea multă forță fizică.
Și să creadă că viața lui ar fi mai bună dacă ar fi mai slab din această perspectivă.
Sigur, există tot felul de flăcăi care pot spune că a fi puternic fizic nu e ceva important.
Că nu contează.
Genul de flăcăi care afirmă asta doar-doar se vor împăca cu ideea că sunt slabi fizic. Nu de alta, dar întotdeauna cei care susțin astfel de aberații sunt niște ruine din perspectivă fizică.
Partea bună și tristă în același timp pentru ei este că reușesc să se păcălească.
Deși sub straturile de slăbiciune există un instinct care le spune că a avea forță fizică este un atu inclusiv într-o societate "modernă" precum a noastră, ei se bălăcesc în continuare într-o baltă de autoamăgire.
Dar cum stau lucrurile când vine vorba de tărie mentală?
Mai ales că, de multe ori, forța fizică și cea mentală sunt legate.
Cum stau lucrurile cu capacitatea de-a-ți controla mintea și de-a face lucrurile în avantajul tău chiar dacă diverse presiuni te-ndeamnă să te îndoi și să te târăști ca un vierme din perspectiva tăriei spiritului.
De ce unii aleg să fie slabi în loc să fie puternici mental
În privința tăriei mentale, lucrurile stau de-a dreptul spectaculoase.
În ce sens?
În sensul că o parte a oamenilor au abandonat în totalitate dorința de-a fi puternici psihic. Nici măcar nu mai încearcă să se mintă singuri cum se-ntâmplă în cazul forței fizice.
Din contră, sunt atât de disperați să se înece în evidența propriei slăbiciuni mentale încât fac un titlu de glorie din orice le dovedește lipsa de putere psihică.
De aici și apetența în discursul public al importanței vulnerabilității ca dovadă a tăriei psihice.
De aici și insistența cu care diverși încearcă să te convingă că a te purta ca un bărbat înseamnă să-ți faci rău psihic.
De aici și celebrarea oricărei forme de manifestare a slăbiciunii psihologice sub diversele sale forme - masturbare, filme porno, obezitate, trăit online mai mult decât în realitate etc.
Și de aici tendința de-a îmbrățișa cu maximă slugărnicie psihică ideea că ești neputincios în fața adicțiilor sau în fața diverselor diagnostice din zona tulburărilor afective și numai.
De altfel, vei vedea că e cool pentru unii să-și asume cu maxim entuziasm ideea că suferă real sau imaginar de ADHD sau că depresia lor este altfel decât depresia altora sau că lumea în care trăim le produce o stare de anxietate specifică spiritelor înalte.
Orice numai să se poată preda.
Orice numai să poată fi oficial o victimă.
Orice numai să facă din înfrângere o formă de victorie.
Spirite slabe care jignesc suferințele reale ale oamenilor care chiar se confruntă cu probleme și nu fac din asta un titlu de glorie.
Din contră, fac din suferință un pretext de luptă.
Pentru că oricât de mult și-ar dori leneșii absoluți ca lucrurile să fie diferite, spiritul fiecărui bărbat este strâns legat de capacitatea sa de-a-și sfida propriile slăbiciuni.
Cea mai puternică formă de tărie mentală
Spre deosebire de cei care se predau și-și laudă slăbiciunile ca fiind forme de "asumare" sau alte vrăjeli de genul acesta, cei care sunt cu adevărat bărbați se folosesc de calea sfidării ca să lupte cu slăbiciunile.
Calea sfidării nu este nimic altceva decât o atitudine de dispreț față de ideea de-a ceda în fața lucrurilor care încearcă să te înmoaie ca bărbat.
Asta implică automat autoanaliză.
Nu de-o manieră trist-psihologică, ci de-o manieră care implică mereu curiozitate și dorința de-a-ți domina mintea cu forța spiritului tău masculin.
Concret, identifici o atitudine sau o acțiune greșită.
Ceva ce faci în mod repetat deși știi că n-ar trebui să faci.
Poate fi orice.
Masturbare.
Mâncat aiurea.
Frecat ecranul telefonului la nesfârșit în căutare de dopamină ieftină.
Smiorcăit în situații care nu-ți convin.
Tendința de-a te ruga de femile cu care ai de-a face ca să primești atenție sau tendința de-a le face pe plac în speranța că te vor plăcea.
Orice știi că e greșit și că presupune slăbiciune mentală.
În loc să te cataloghezi în mod fals drept un individ care-și explorează sexualitatea când faci laba sau un individ care respectă femeile atunci când se dă peste cap să le pupe-n fund, mai bine încerci să vezi adevărul.
Care adevăr este simplu ori de cât ori ai curajul de-a fi sincer.
A face laba înseamnă să fii lăbar.
Chiar dacă-i spui sofisticat masturbare, tot lăbar ești.
A pupa femeile în fund înseamnă să fii sclav.
Chiar dacă îi spui sofisticat cavalerism, tot sclav ești.
Prin urmare, ai două variante care țin de realitate, nu de închipuiri comode:
- să îți plângi de milă ca un lăbar / sclav trist
- să îți sfidezi aceste slăbiciuni prin redefinirea ta ca un individ superior
Această formă de sfidare este în același timp și cea mai puternică poziție emoțională pe care o poți avea în relație cu slăbiciunile tale.
Exercițiul sfidării slăbiciunilor
"Sfidarea slăbiciunilor" este un exercițiu simplu care implică atenție și tupeu.