7 min read

Ce înseamnă să te maturizezi ca bărbat

Ce înseamnă să te maturizezi ca bărbat.

Primesc des întrebarea asta de la bărbați de toate vârstele:

“Ce înseamnă să fii un bărbat matur?”.

Deci nu e doar un interes al puștanilor care se confruntă cu dificultățile adolescenței, ci și o preocupare a multor bărbați maturi din punct de vedere biologic, dar care-și dau seama că ceva din viața lor nu se așează așa cum ar trebui.

Asta nu e o surpriză pentru că la ora actuală există o adevărată epidemie de infantilitate, de lipsă de maturitate în societățile vestice, lucru care influențează în mod firesc și ceea ce trăim în societatea românească.

Iar bărbații care nu reușesc să se maturizeze trăiesc de fapt una dintre cele mai chinuitoare forme de viață posibile. Sunt incapabili să-și controleze impulsurile și ajung foarte rapid să fie victimele preferate ale societății pe care o formează.

De aici și explozia în ceea ce privește tulburările de natură psihologică, dependența de substanțe adictive (droguri clasice, alcool, vapat, mâncare de proastă calitate), labagism cronic și adicție față de pornografie, relații dezastruoase cu ceilalți, lipsa oricărui plan real în viață etc.

💡
Nu ești slab pentru că ești slab. Ești slab pentru că nu ai maturitatea de-a avea grijă de tine cu adevărat. Și nu ai maturitatea să faci asta pentru că ori habar n-ai ce-nseamnă să fii matur, ori ești “antrenat” să nu te maturizezi.

Marea încercare pentru bărbații din ziua de astăzi

Media - muzica pe care o asculți, filmele / serialele, show-urile TV de toate felurile, rețelele sociale, literatura, jurnalismul etc. influnețează major atât stilul general de viață al bărbaților, dar și capacitatea indivizilor de-a se maturiza.

E foarte greu pentru consumatorul obișnuit de produse media să discearnă între valorea incredibilă pe care o primește din aceste surse și putregaiul canceros care este amestecat de multe ori în ceea ce consumă.

Repet, nu e vorba de o conspirație aici.

De cele mai multe ori, este vorba de interese comerciale punctuale ale celor care vând ceea ce consumi.

Prin urmare, aceste interese comerciale ajung să redefinească diverse sintagme de orientare pentru a te ține în continuare captiv ciclului nesfârșit de consum.

Astfel, bărbații ajung să fie bombardați cu tot felul de mesaje perverse și definiții măsluite cultural când vine vorba de diverse concepte valoroase, așa cum este și conceptul de maturitate / maturizare.

Definiții false sau perverse ale maturității

De exemplu, ești îndemnat să crezi că e matur din partea ta să ierți comportamente inadecvate din partea femeilor cu care ai de-a face.

Nu exită absolut niciun interes economic ca un bărbat să aibă suficient respect de sine încât să nu accepte să fie înșelat. O femeie care trăiește în promiscuitate este o femeie care consumă și determină consum prin accesarea resurselor bărbaților într-o măsură mult ma mare decât o femeie care este preocupată de soliditatea unei relații și de creșterea unei familii.

Sau ești îndemnat să crezi că dai dovadă de maturitate dacă înghiți fără să mesteci lipsa de respect într-o relație la nivel verbal sau atitudinal.

O femeie care are manifestări de genul acesta este din nou mult mai profitabilă economic pentru că poziția ei de controlor a bărbatului o face și șefa finanțelor cuplului.

Sau încercarea de-a te asigura că e absolut în regulă să câștigi mai puțini bani decât soția ta, să faci muncile casnice și să o susții pe ea în carieră în timp ce tu renunți la ceea ce simți instinctual, nu cultural, că ar trebui să se întâmple.

Atenție, nu spun aici că e ceva condamnabil în situația în care într-un cuplu o femeie ajunge să câștige mai mult decât bărbatul.

Absolut nimic în neregulă. Spun că e în neregulă încercarea de generalizare a situațiilor de genul acesta și de încurajare a lor astfel încât să ducă bărbații într-o zonă nenaturală.

Iar exemplele pot continua cu tot felul de situații în care bărbatul este mințit că dă dovadă de maturitate dacă este prost.

De altfel, orice formă de îmblânzire a spiritului masculin este prezentată ca o formă de maturizare, ceea ce este profund fals.

Există o încercare continuă de-a echivala manifestările spiritului masculin cu acțiuni infantile, astfel încât bărbatul să fie adus cât mai aproape de o formă bolândă, aproape bovină de trăire.

E o glorificare a fraierismului și cumințeniei lașe prin simpla echivalare a acestora cu ideea de maturitate.

Cum să te maturizezi cu adevărat ca bărbat

În primul rând, trebuie să înțelegi că energia ta masculină este un super atu.

O super calitate.

E ceea ce te ajută să poți trăi în acord cu natura ta în loc să trăiești în acord cu programarea socială produsă de cei capabili să manipuleze masele.

Doar că această energie înnăscută în tine și alimentată inclusiv chimic prin hormonii care-ți circulă-n organism nu poate să supraviețuiasă propriului sabotaj.

Dacă tu ți-o sabotezi în mod constant sub influențe culturale și sociale de doi lei, atunci poți fi sigur că nu te vei bucura în mod real de ceea ce ai fost făcut să fii și de ceea ce ai potențialul să fii ca bărbat.

OK, ce-nseamnă maturizare la modul cel mai concret?

Acest text este doar pentru abonații plătitori